Despre noi

1988

– este prima rețea de televiziune prin cablu din Moldova, care și-a început activitatea pe 10 octombrie 1988 la Chișinău, cu 8 ore de retransmisie printr-un canal de difuzare cu o singură frecvență. În perioada în care telespectatorii primeau doar trei canale de radiodifuziune de stat, apariția rețelei private de cablu a fost o descoperire în lumea cinematografiei străine, a filmelor de desene animate și a programelor de divertisment. Atunci au început să apară noi participanți pe piața televiziunii, inclusiv cu participarea capitalului străin. Dar, a fost și rămâne primul și singurul furnizor de servicii naționale. 

2009

Din 2009 până în decembrie 2014, „Satelit TV” a fost operatorul principal al rețelei unite de cabluri „Megapolis”, care, în cooperare cu o serie de alți operatori de cablu din Chișinău (Alfa TV, DIC, Larom TV, Domino etc.), a furnizat abonaților săi Complex Rețele de servicii de telecomunicații – Televiziune analogică și digitală, Internet și telefonie.

Globalizarea pieței de telecomunicații din Moldova a stabilit noi provocări pentru participanții săi. Cadrele rețelei de cablu „Megapolis”, care acoperă orașul Chișinău și suburbiile sale, au devenit înghesuite pentru introducerea de noi tehnologii și modalități de transport a serviciilor de telecomunicații. A existat nevoia de a uni operatorii de cablu ai Republicii Moldova într-un sistem de telecomunicații sub o singură licență și marca „REPUBLICA-TV”.

2014

Începând cu 01.12.2014, „Satelit-TV” a devenit operatorul principal al acestei noi rețele de acoperire națională.

Baza tehnică de televiziune a companiei este construită pe baza celor mai avansate tehnologii și echipamente ale renumitei companii germane ASTRO. Serviciile de internet sunt realizate pe baza tehnologiilor moderne GE-PON și Home-To-Plug AV, care au înlocuit sistemul DOCSIS care funcționa anterior, ce permite furnizarea abonaților de la pachete de servicii social accesibile la cele mai mari viteze de internet de până la 1 GBit.

Implementarea și întreținerea echipamentelor de o clasă atât de înaltă este realizată de specialiști calificați, cu mulți ani de experiență. Compania este mândră de angajații săi, care sunt cei mai buni din industrie.

2016

Timp de 26 de ani de muncă, compania a parcurs o lungă și interesantă cale de dezvoltare, construcție, actualizare și modernizare a tehnologiilor și este printre liderii pe piața serviciilor de telecomunicații din Republica Moldova.

„Satelit-TV” își desfășoară activitățile în strictă conformitate cu legislația Republicii Moldova cu un pachet complet de licență și drepturi contractuale, care sta la baza unei activități stabile, fiabile și pe termen lung.

Acest lucru este confirmat de faptul că 44% din numărul total de abonați deserviți au fost conectați la serviciile „Satelit-TV” încă din primul an de începerea activității companiei, adică De 26 de ani !!!, și încă 23% sunt abonații noștri de 20 de ani !!!

Acesta este un indicator al încrederii ridicate a clienților în activitatea companiei noastre!

Aceasta este Mândria noastră!

Acesta este stimulentul nostru de a lucra și mai bine și de a aduce bucurie în fiecare casă !!!

Cu stima,
Directorul General al Companiei