Compania Satelit TV merge în pas cu timpul și pentru prestarea serviciilor folosește diferite tehnologii avansate: Gpon, Docsis, PlugAV

GPON

GPON (GigabitPON) — o rețea optică pasivă, care permite accesul multifuncțional în bandă largă la Internet cu o viteză pînă la 1.5 Gbit/s. Printr-o singură fibră optică care vine nemijlocit în apartament, abonatul primește serviciile de transmiterea datelor cu calitatea garantată.

GPON - este în prezent lider ca standard FTTH în Europa și în lume.

Plug-AV

PLUG-AV — Tehnologia care permite transmiterea datelor prin intermediul unui cablu coaxial (cablu pentru televiziune). Acest standard presupune trasnferul de date la abonat prin rețeaua de cablu coaxial cu o viteză maximă de 300 Mbs/s și recepționarea datelor de la abonat cu o viteză de 100 Mbs/s.

DOCSIS

DOCSIS — Tehnologia care permite transmiterea datelor prin intermediul unui cablu coaxial (cablu pentru televiziune). Acest standard presupune trasnferul de date la abonat prin rețeaua de cablu coaxial cu o viteză maximă de 50 Mbs/s și recepționarea datelor de la abonat cu o viteză de 10 Mbs/s.

Menirea lui să schimbe soluțiile predominante ulterior.

Toate tehnologiile corespund maximal cerințelor abonaților în ziua de azi și au un șir de avantaje una față de alta. Dar avantajul principal al tehnologiilor implementate de noi constituie asigurarea funcționării independente a serviciilor precum Internet și Televiziune. În cazul problemelor cu Internet, Televiziunea va funcționa independent și viceversa.