– Prima rețea de televiziune prin cablu în Republica Moldova care și-a început activitatea în Chișinău din 10 octombrie 1988 cu o emisie de 8 ore pe o singură frecvență. În acea perioadă, cînd telespectatorii aveau acces doar la 3 posturi de stat, apariția unei companii private a devenit un adevărat salt în lumea filmelor străine, desenelor animate și emisiunilor de divertisment. Deja apoi, pe piață, au apărut alte companii inclusiv cele cu capital străin. Dar a fost și va rămîne PRIMUL producător exclusiv național.

1988

Din 2009 pînă în decembrie 2014 ocupă poziții de frunte în cadrul rețelei unificate "Megapolis", care în colaborare cu un șir de alți operatori prin cablu din Chișinău (Alfa TV, DIC, Larom TV, Domino și alții) oferă consumatorilor servicii complexe în domeniul telecomunicațiilor: televiziune analogică și digitală, internet și telefonie.


Globalizarea pieței telecomunicațiilor din Moldova a definit noi scopuri pentru furnizori. Hotarele rețelei "Megapolis", care cuprindeau orașul Chișinău și suburbiile au devenit prea strînse pentru implementarea tehnologiilor noi și metodelor de transportare a serviciilor de telecomunicații. A apărut necesitatea unificării diferitor operatori prin cablu din Moldova într-un sistem telecomunicațional unic, în baza unei singure licențe și sub marca înregistrată - "REPUBLICA-TV".

2009

Din 01.12.2014 a devenit lider în componența acestei noi rețele cu acoperire națională.


Partea tehnică a companiei, construită pe baza celor mai moderne echipamente și tehnologii a unei companii germane cu renume – ASTRO. Serviciile internet se furnizează în baza tehnologiilor moderne GE-PON și Home-to-Plug AV, care au venit în locul sistemului – DOCSIS, Ceea ce permite acordarea ofertelor începînd de la pachete social accesibile terminînd cu pachete cu cele mai înalte în ziua de azi viteze, pînă la 1 Gbit..

Implementarea și deservirea echipamentului de o astfel clasă superioară se efectuează de către o echipă calificată cu mulți ani de experiență. Compania se mîndrește de colaboratorii săi, care sunt primii la capitol.

2014

Timp de 26 de ani de lucru, compania a parcurs un drum lung și interesant de dezvoltare, renovare și modernizare tehnologiilor și se află în rîndul liderilor pe piața de servicii telecom din Republica Moldova.

2016

își exercită activitatea strict cu legislația Republicii Moldova avînd tot pachetul de drepturi licențiale și contractuale ceea ce constituie baza unui lucru stabil, fidel și de o lungă durată.

Acest lucru este confirmat de faptul că 44% din partea totală a abonaților sunt conectați la serviciile din prima zi a funcționării companiei, adică 26 de ani !!!, și încă 23% sunt abonații noștri pe parcurs de 20 de ani !!!


Aceasta este o dovadă a încrederii clienților în activitatea companiei noastre!


Cu stimă
Director general,
Fedorova Svetlana.